Транслатор

Најновији наслови

Home Архива догађаја 2011 Весела зима у Библиотеци владимирачкој
Весела зима у Библиотеци владимирачкој PDF Штампа Email

Трудећи се да школској деци понуде могућност да креативно проведу време у доба доколичарења на распусту, Библиотека „Диша Атић“ из Владимираца је организовала неколико радионица-играоница. Док су се озбиљно припремали и за рад и за игру са децом, организаторима су у понор беспарице тонуле сјајне идеје. Остајале су живе само оне за које је довољно много рада и много љубави према деци. Фејсбук и плакате су напокон објавили : „Кад снег покрије брег сви у Библиотеку! Правимо честитке и језичке каламбуре, припитомљавамо природу, убијамо баука у математици!“ И на првом договору о раду на распусту појавило се преко педесеторо деце. И сви су хтели све!

Са мало лепка и шареног папира, са неколико лакова за нокте и пуно шишарки и сувог цвећа уз неописиво весеље, готово педесеторо деце почела је да ради радионица „Новогодишње чаролије“ за израду украса за јелку и бадњак, за израду празничних честитки и календара. Од Рада Ковачевића добили су и праву велику јелку коју су посадили испред Библиотеке и коју су украсили накитом који су сами осмислили. Деца из основне школе су својим цртежима украсили прозоре Библиотеке да се стара зграда Конака просто подмладила па сија.

 

Уз неописиво весеље и разиграно пуцкетање прстима , лупкање ногама, куцање чашама , уз измамљивање звукова из свега што их окружује, радила је ритмичка радионица „Плес чашама“. На најдивнији начин деца су учила да организују буку око себе у предивне ритмичке хармоније уносећи толико неопходан склад у овај свет.

Радионица „Еколошке занимације“, научила је кроз игру децу да успоставе равнотежу са живим светом у природи која их окружује. Направљене су хранилице за птичице које ће зиму поделити с нама а од природних материјала правили су још читав низ предивних стварчица за себе и своје пријатеље.

Радионица „Ловац на речи“ позабавила се језиком на занимљив начин а радионица коју ће водити стални и незамењиви сарадник Библиотеке Урош Дракулић, „Матиш није баук“. доказаће на научној основи да се у математици крије много неоткривене лепоте. Биће ово лепа зима у Библиотеци!

maxmaxmaxmaxmax

 

Најчитаније књиге

najcitanije.jpg

Анкета

Колико често долазиш у библиотеку?
 

Ко је на вези

Имамо 5 гостију на мрежиБиблиотека "Диша Атић" --- Сва права задржана. Designed by: Дуња Новаковић KIKEL.