Транслатор

Најновији наслови

Home Архива догађаја 2012 Изложба радова чланова Удружења ликовних стваралаца
Изложба радова чланова Удружења ликовних стваралаца PDF Штампа Email

24.5. – 07.06 2012. године

УТИЦАЈ НЕБЕСКИХ ПРИЛИКА НА ЛИКОВНУ УМЕТНОСТ У ВЛАДИМИРЦИМА

Први дан:

Био је четвртак. Друга половина дана. Дан пре Дана младости, мада то, највероватније, нема никакве везе са оним што се догодило. Хтели смо да отворимо Изложбу радова чланова Удружења ликовних стваралаца Шапца а ОТВОРИЛО СЕ НЕБО! Шачица храбрих и покислих поклоника уметности ипак је отворила изложбу.

А знали смо да Небо нема конкуренцију. Судбина (сплет околности на које нисмо могли да утичемо а довољно луди да покушамо да их мењамо) одредила нам је да то вече више гледамо у Небо него у слике. Ипак верујемо да премијере не одређују цео живот. И рећи ћемо једном : Била киша па прошла, била лепа Изложба и публика дошла! Јер сваки рад (а било га је!) се вреднује. И Библиотека се поноси овом Изложбом и пише је великим словом.

 

Остали дани:

Када смо отварали Изложбу радова Удружења ликовних стваралаца Шапца, отворило се небо и просуо такав дожд, да смо мислили преживеће само Нојеви миљеници на малој лађи. Пропадао је свет на наше очи и настајала је таква тама и пустош да је у свима нама који смо томе присуствовали, понешто умирало. Али време лечи. Ипак то није била она киша која је потопила свет. И посетиоци долазе. И сад смо научили да понекад вреди и покиснути. И још више се уверавамо: на изложбе долазе и они који не буду на отварању. И још нешто: Хвала им!

 

maxmaxmaxmaxmaxmax

 

Најчитаније књиге

najcitanije.jpg

Анкета

Колико често долазиш у библиотеку?
 

Ко је на вези

Имамо 349 гостију на мрежиБиблиотека "Диша Атић" --- Сва права задржана. Designed by: Дуња Новаковић KIKEL.