Транслатор

Најновији наслови

Home Архива догађаја 2012 Промоција књиге Ане Радмиловић "Кад је свет имао бркове"
Промоција књиге Ане Радмиловић "Кад је свет имао бркове" PDF Штампа Email

29.03.2012. гост Библиотеке била је Ана Радмиловић. Храбра мала принцеза, кћер краља Ибија. Њена храброст је од оних храбрости које поседују само велики, као њен отац, Велики Зоран Радмиловић,храбрости које откривају истине о свету и нама самима у њему, скидају са њих патетику и терају нас да се суочимо са њима. И у целој тој заврзлами они као пуки извођачи радова, копачи истине у најдубљим окнима живота, скромно остају у сопственој сенци. А само великим припада и велика сенка.

 

Ана је написала књигу о свом оцу. На први поглед. Наизглед. Али чим се ушетате у времена „Када је свет имао бркове“, останете међу малим огледима о животу, храбрости, патријархалности, традицији, патриотизму, уметности... И Радмиловићи се повуку у своју дубоку сенку и срећно се смејуље вашем страху пред огољеним истинама које су они на свој начин разоденули баш за Ваш запрепашћени изглед на истину ненавиклог човека.

Ана је новинар. Мада, када јој то зазвучи преозбиљно, воли да каже да је продавачица минђуша. Али то је само њен резервни положај, када је живот стисне својом материјалном тривијалношћу. Ана је у ствари књижевник у потрази за собом. Зато је тренутно новинар јер се сукобљава са стварношћу на нашим просторима које под хитно, за јутарње издање, захтевају истину на начин Радмиловића. И она то бескомпромисно и храбро ради. Јер нема истине у компромисима и кукавичлуку. Али једнога дана... Када њене истине из овог тренутка и са овог простора опашу широки временски појас и приближе се филозофским просторима универзалности Мала Ана ће бити Велики књижевник. А ми чекамо то.

maxmaxmaxmaxmax


 

 

Најчитаније књиге

najcitanije.jpg

Анкета

Колико често долазиш у библиотеку?
 

Ко је на вези

Имамо 6 гостију на мрежиБиблиотека "Диша Атић" --- Сва права задржана. Designed by: Дуња Новаковић KIKEL.