Транслатор

Најновији наслови

Home Архива догађаја 2012 Радионица Салвета техника
Радионица Салвета техника PDF Штампа Email

март 2012. године

Током месеца марта двадест петоро деце под брижним оком Драгане Јованић Марковић и Ђенадије Шујић, освајало је нову технику којом су наоружавали своју машту.

Читаоница Библиотеке се шаренила од салвета и орила од дечијих гласова.

Током марта свако дете је постало мали Хари Потер, способно да свет око себе учини лепшим.

 

Радови пред Вама су предмети које свакодневно сусрећемо преображени у нешто ново, креативно и лепо, како само детињство може да буде.

Радујемо се заједно, што ће тренутци када су настајали ови радови пред Вама, бити урезани у сећање дечака и двојчица који су их стварали у нашој Библиотеци, под ознаком МОЈЕ СРЕЋНО ДЕТИЊСТВО. Салветна техника је у новије време произашла из декупажа али се временом развила у посебну технику. Основна разлика између ове две технике је што се у салвет техници искључиво салвета лепи на предмет који се декорише. Током наше радионице декорисали смо различите предмете попут саксија, црепа, офингера, флаша, чаша, јаја итд. Различите подлоге попут, керамике, пластике, стакла, дрвета итд припремали смо наношењем акрилне боје на подлогу на којој смо потом помоћу лепка и изрезаних мотива са салвета креирали уз мало маште декорацију која је потом лакирана заједно са предметом постајала право мало уметничко дело.

maxmaxmaxmaxmaxmax

 

Најчитаније књиге

najcitanije.jpg

Анкета

Колико често долазиш у библиотеку?
 

Ко је на вези

Имамо 9 гостију на мрежиБиблиотека "Диша Атић" --- Сва права задржана. Designed by: Дуња Новаковић KIKEL.